Röportajlar

Evanescence Yeni Albümü Yapıyor, Yaz Turunu Planlıyor

New York’ta stüdyoda çalışmaya başladıktan sadece üç hafta sonra Evanescence’in Amy Lee’si “hayatımın en iyi albümünü yapıyormuş gibi hissediyorum,” dedi.

“Söylemesi garip geliyor, biliyorum ama eğer şu ana kadar yaptığım her şeyden daha iyi oluyor gibi hissetmeseydim burada stüdyoda yeni bir albüm üzerine çalışıyor olmazdım,” diyor 2006 çıkış albümü platin Fallen ile ünlenip 2006’da platin The Open Door’la devam etmiş Lee. “Çok şey olmuş gibi hissediyorum. Açıklamaya nerden başlasam onu bile bilemiyorum… çünkü aynı anda o kadar çok şey var ki. Çok heyecanlıyım.”

Lee daha isimlenmemiş yeni albüm için yazmaya bir yıl kadar önce başladı. (Albüm sonbaharda çıkacak, yazın single çıkacak ve bir turla devam edecek.) Yazış süreci baterist ve yapımcı Will “Science” Hunt’la (Evanescence’in diğer bateristi Will Hunt’la karıştırılmasın) çalışmaya başladığında hızlandı, kendisi yeni şarkılarda en büyük katılımcı oldu. Sonuç hakkında Lee “Çok elektronik etki var, endüstriyel daha iyi açıklıyor,” diyor ama aynı zamanda Evanescence’in sesinin bir “tamamen yenilenişi” haline gelmeyeceği hakkında söz veriyor.

“Kulağa biraz bile Evanescence gibi gelmeseydi bir Evanescence albümü olmazdı,” diye açıkıyor Lee. Bu arada albümler arası öğrenmeye başladığı harpı da bazı şarkılara katacak. “Grubumuzun her zaman Björk, Depeche Mode, Massive Attack gibi gruplardan programlama etkisi altında olduğunu her zaman hissetmişimdir. O kayıtlardan birini yapıyoruz anlamına gelmiyor, sadece onların rolü bu albümde artıyor. Bu küçük nüanslar ve çıtlatmalar çok hoş bir şekilde geliyor. Grup olarak yöneldiğimiz ses, sentetik ve organik enstrümanları karıştırıp tamamen yeni bir yer gibi olacak bir şey yaratmak. Sadece hayattan daha ötesi kulağa gelecek.”

Lee; gitarist Terry Balsamo ve basçı Tim McCord’un da bulunduğu grup ve yapımcı Steve Lillywhite’ın şu an 16 şarkı üzerinde çalıştıklarını ve “hâlâ çalışıyoruz… bazı yerlerde müzikleri yazmayı bitiriyoruz. Bazıları şarkı sözleri veya müzik bakımından bitmiş değil ama gerçekten çok az kaldığını hissediyorum.” Bazıları, Lee’nin dediğine göre, potansiyel film projeleri için kullanılmamış kompozisyonlar.

Lee The Open Door’dan beri olan bu büyük aradan sonra biraz kaygılı olduğunu itiraf ediyor ama Kasım’daki, New York’ta ve Brezilya’daki tek seferlik konserlerin Evanescence’in takibinin hâlâ yerinde olduğunu gösterdiğini söylüyor. “Bu kadar uzun zaman olduğu için çok endişeliydim,” diyor, “ama hâlâ ne kadar hayranımızın bu kadar zamandır bizi beklediğini görmek harikaydı. Gerçekten çok ilham verici ve onlara ne kadar büyüdüğümüzü göstermek için can atıyorum.”

Lee, tahmin edileceği gibi, Evanescence’in diğer kurucusu Ben Moody ve diğer eski üyeleri John LeCompt ve Rocky Gray tarafından kurulan ve çıkış albümü Mayıs’ta çıkacak olan We Are The Fallen grubu konusunda o kadar da heyecanlı değil. “Ne benimle ne de Evanescence’le bir alakaları yok aslında,” diye not ediyor. “Beni asıl rahatsız eden hep ‘orijinal üyeleri’ lafını duymak. Evanescence’in tek orijinal üyeleri ben ve Ben’dik, John ve Rocky Fallen’ı çoktan bitirdiğimizde gelmişlerdi, yani aslında çok yıl var arada… Ben’in ve benim dışımızda kimsenin olmadığı yıllar. Bunun dışında söyleyecek başka bir şeyim yok.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir