Haberler

Evanescence’in Amy Lee’si Siyaset Konusundaki Sessizliğini Neden Bozduğunu Açıklıyor

Sosyal sorunları ve dünyadaki diğer problemleri tartışmak söz konusu olduğunda müzisyenlerin platformlarını nasıl kullanmaları gerektiği hakkında birçok farklı fikir ortaya çıkıyor. Evanescence’in Amy Lee’si her zaman tarafsız kalmayı denemişti fakat 2020, bir fırsat elde etti.

Lee, “Hala kesinlikle insanları bölmek istemiyorum. Bir sanatçı olarak işimiz -bana kalırsa- insanları bir araya getirmek. Ayrıca bu düşünceyi uyandırmak.” şeklinde konuştu Loudwire Nights’a.“Bir konser düşünün, bütün bu insanları bir odaya getirip kalplerine bakmalarını ve bir bakıma birbirleri arasındaki benzerlikleri bulmalarını sağlıyorsunuz. Çünkü her şeyin özünde kırmızı değiliz, mavi değiliz, hiçbir şey değiliz. Sadece insanız. Ve istediğim de bu.” 

Bununla beraber Evanescence’in yakında çıkacak olan albümü The Bitter Truth’un son teklisi “Use My Voice” kesinlikle Lee’nin halka açık olarak bir duruş alma biçimiydi.

“Bir bakıma bu yıl sessiz kalmanın yapmak istemediğin bir ifade olduğunu hissettiğim noktaya geldim.” Fikirleri hakkında belirli bir detaya inmese de büyük olduklarını onayladı.

“Kendimi bu şarkıda ifade etmem gerekiyordu. Ve bunun hakkında düşünmeye başladık… İşleri nasıl daha iyi yaparız? İnsanları bölmek değil, çatılardan bağırmak değil. Bir sürü bağırış oluyor zaten” Lee devam etti.“Use My Voice” insanlara oy vermeleri, kendileri olmaları ve inandıkları şey için ayağa kalkmaları için yalvaran bir şarkı.

Şarkıcıya göre The Bitter Truth henüz pek bitmedi, ama oluyor. Çıkış tarihi duyuruluncaya kadar tek tek yayınlanan daha fazla yeni şarkı duymayı dört gözle bekleyebiliriz. Daha fazlası için, yukarıdaki tüm röportajı dinleyebilirsiniz.


Çeviri için Alperen Özer’e teşekkürler.

Kaynak: Loudwire.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir